Lody truskawkowe
SKŁADNIKI:
250 g truskawek,
100 g cukru pudru,
1 jajko,
300 g jogurtu naturalnego,
około 7 plastikowych kubeczków i tyle samo łyżeczek.
WYKONANIE:
Połowę truskawek zmiksować z połową cukru pudru, a następnie wymieszać z połową jogurtu.
W drugiej miseczce zmiksować jajko z pozostałym cukrem pudrem na puszystą masę, dodać pozostały jogurt, wymieszać i na końcu dodać pokrojone na drobne kawałeczki truskawki. Zamieszać łyżką. 
Masę ze zmiksowanych truskawek i jogurtu jako pierwszą wlać do kubeczków, zamrozić przez około pół godziny. Po tym czasie wbić w nią łyżeczki i zalać drugą masą – tą z kawałeczkami truskawek. 
W ten sposób otrzymamy lody dwukolorowe i połowy będą różnić się w smaku.
Pozostawiamy w zamrażalniku przez parę godzin, aż się dobrze zamrożą. Przed degustacją ocieplamy kubeczki w dłoniach – lody łatwiej będzie wyciągnąć.




cofnij glowna nastepna